Inmiddels zijn ook de laatste twee kringbijeenkomsten voorbij. Op donderdag 16 mei waren wij te gast bij BLR-Bimon in Montfoort. Een week later, op donderdag 23 mei, konden wij aan tafel schuiven bij PCT Koudetechniek in Deurne.

Verloop kringbijeenkomsten

De kringbijeenkomst bij BLR-Bimon was zeer inspirerend. We werden onder meer bijgepraat over het interne trainingsprogramma bij BLR-Bimon en bezochten het mooi ingerichte trainingslokaal, waar monteurs elkaar trainen. In het kringgesprek hebben we uitgebreid stil gestaan bij de ontwikkelingen van koudemiddelen, met name de tekorten die gaan ontstaan en de noodzaak om te recyclen of te regenereren. Ook hebben we gesproken over hoe hercertificering ingericht moet worden.

De Kringbijeenkomst bij PCT Koudetechniek werd ‘s middags afgetrapt met een rondleiding door het magazijn, verzorgd door Twan Aarts. Na de rondleiding startte Miranda Groot Zwaaftink, NVKL de presentatie met een update over de nieuwe F-gassenverordening en de gevolgen die het meebrengt voor bedrijven. De aanwezigen zijn bijgepraat over de ontwikkelingen rondom de uitfasering van de F-gassen en de afschaling van de F-gasquota. Als gevolg ontstond een boeiende discussie, de leden hebben besproken waar zij tegenaan lopen en kennis gedeeld.

Het waren twee inspirerende en vooral nuttige bijeenkomsten. NVKL wil beide bedrijven hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en mede-organisatie van de middag!