NVKL, Techniek Nederland en Wij Techniek bieden ook dit najaar voor monteurs een verfrissende, innovatieve en uitdagende reeks van webinars aan. Tijdens de webinars zijn monteurs een uur lang interactief bezig met filmpjes en vragen over techniek uit de dagelijkse praktijk, nu en in de toekomst. De markt ontwikkelt zich snel, waarbij steeds meer nieuwe technieken worden toegepast. Het vakmanschap van medewerkers is daarbij cruciaal, dus zorg dat uw monteurs bijblijven. Dit speelt ook een belangrijke rol in het personeelsbehoud!
Webinars
Monteurs kunnen de webinars thuis volgen via hun telefoon, laptop of op kantoor, bijvoorbeeld met een paar collega’s in de kantine. Zorg er in dat geval voor dat de maatregelen van het RIVM in acht worden gehouden. Zijn uw medewerkers na afloop van de webinars enthousiast geworden? En willen ze zich nog verder ontwikkelen? Laat ze dan meedoen met de gratis workshop Sterk in je Werk, georganiseerd door Wij Techniek. Deelnemers uit de branche gaan dan actief aan de slag met hun eigen ontwikkeling en doen inspiratie op. De workshops worden zowel online als op locatie gegeven en zijn toegespitst op elke levensfase. Na deelname aan deze workshop kan uw werknemer een waardebon van €500,- aanvragen die direct ingezet kan worden voor scholing. Ook heeft uw werknemer na deelname recht op twee gesprekken met een ontwikkelcoach.
Deel dit bericht met uw werknemers en moedig hen aan om deel te nemen aan de webinars! We starten elk webinar om 15.30 uur. Inschrijven kan via onderstaande links.
11 november – Webinar Sanitaire Technieken
Bij de bereiding van warmtapwater wordt steeds vaker gebruik gemaakt van zonne-energie. Met zonnepanelen wordt elektriciteit opgewekt en/of warmwater gemaakt. Hoe werken PV-panelen, PT-panelen (zonneboilersystemen) of PVT-panelen? Waar moet je op letten bij de bereiding en gebruik van warmtapwater? Welke informatie hebben de installateur van het zonne-energiesysteem en de sanitair installateur nodig voor een goed functionerende installatie die toegespitst is op het te verwachten gebruik? De sanitair monteur doet de nodige kennis op over deze systemen en de bereiding van warmtapwater.
18 november – Webinar Industrie
Elke machine die binnen de Europese Unie op de markt wordt gebracht of in gebruik wordt genomen, moet voldoen aan veiligheidseisen en gezondheidsvoorschriften die zijn vastgelegd in de machinerichtlijn. Maar hoe zit het nu precies met het machine gebonden installatiedeel? Grote machines, besturingskasten en elektrische installatiedelen van machines worden niet als arbeidsmiddelen gezien. Daarom vallen ze niet onder de NEN1010 maar onder de NEN-EN-IEC 60204-1 (elektrische uitrusting machines). Deze Europese norm is formeel gekoppeld aan de machinerichtlijn 2006/42/EG. De scheiding tussen de NEN1010 en de EN 60204-1 ligt op het punt waar de voeding vanuit de installatie op de hoofdschakelaar van de machine is aangesloten. Vakkundige installatie en onderhoud van deze machines en haar installatiedelen is een belangrijke voorwaarden om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen, maar waar beginje en hoe pas je de regels toe in de praktijk? Dit webinar geeft inzicht in deze regelgeving en uitleg over de toepassing aan de hand van praktijkvoorbeelden.
24 november – Webinar Klimaat- en Duurzame technieken
Tijdens het webinar gaan we in op een tweetal thema’s: ventilatiesystemen en rookgasafvoeren. Het vak ventilatie staat tijdens de coronapandemie flink in de belangstelling. Het vakgebied heeft zich in hoog tempo ontwikkeld. Maar wat zijn die ontwikkelingen en wat moet je nu precies weten over ventilatiesystemen na corona? De rookgasafvoer is het ondergeschoven kind van de gasgestookte verwarmingsinstallatie. Onterecht, want een goede rookgasafvoer is cruciaal voor de veiligheid van de klant. Hoe bied je als vakman de benodigde veiligheid met (collectieve) rookgasafvoeren? Welke situaties kom je tegen en waar moet je op letten?
1 december – Webinar Elektrotechniek
De energietransitie zorgt voor combinaties van nieuwe installaties en apparaten in gebouwen en woningen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan PV-panelen, laadpalen en thuisaccu’s. Maar hoe sluit je dit nu aan op de bestaande verdeel inrichtingen? En hoe zit het met de nieuwe NEN1010 die van toepassing is? Daarover gaat dit webinar. Binnen Techniek Nederland hebben de vakgroepen Elektrotechnische Installaties en Zonne-energie de handen ineen geslagen om voor jou deze webinar te organiseren. Onder deskundige leiding van ervaren trainers word je wegwijs gemaakt in deze onderwerpen. Informatie, plaatjes en video’s wisselen elkaar af zodat je snel weer bij bent op uw vakgebied.
8 december – Webinar Verbindingen in de Koudetechniek
In de online studio van Opleidingscentrum GO˚ neemt Roelof Robbertsen je graag mee in de verbindingen die gangbaar zijn in de koudetechniek. De do’s en donts van optrompverbindingen, knelverbindingen, flareverbindingen en zilversoldering worden uitgebreid toegelicht. Ben je nieuwsgierig hoe wij de verbindingen en de daarbij behorende koudemiddelen zien in de toekomst? Schrijf je dan snel in en gebruik de opgedane kennis dezelfde dag nog!