23 oktober 2024 1 min

Woensdag 9 t/m vrijdag 11 oktober werden in Sporthal De Walvis in Beverwijk de PET Dagen als onderdeel van de Techport Technologieweek georganiseerd. Een jaarlijks terugkerend evenement waar rond de 5000 scholieren uit de groepen 8 van basisscholen uit de hele regio kennis komen maken met techniek in de hoop dat ze uiteindelijk ook kiezen voor een technische opleiding.

Workshop NVKL-lidbedrijf Assumburg koeltechniek

Dat gebeurde in de vorm van korte workshops waarin de kinderen meegenomen werden in een wereld van techniek. Zo konden leerlingen bijvoorbeeld bij bouwbedrijf SBB met een heuse VR-bril ervaren hoe de bouw van een gebouw verloopt of bij de stand van Tata Steel zien hoe geleverde energie wordt omgezet in een draaiende beweging waardoor een elektrische auto kan worden voortbewogen.

NVKL-lidbedrijf Assumburg koeltechniek uit Uitgeest, onder andere leverancier en installateur van koelinstallaties in supermarkten, vind het ook belangrijk dat leerlingen kiezen voor een technische opleiding. Daarom gaven zij een workshop waarbij de leerlingen konden leren, zien en voelen hoe koeltechniek werkt.

Bezoek Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland

Aan de hand van een blikjeskoeler demomodel werd uitgelegd hoe één van de meest gewone apparaten die we kennen in onze keuken, een koelkast, werkt. De leerlingen vonden het allemaal mateloos interessant, net als de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland mevrouw Esther Rommel, die het allemaal zeer aandachtig gadesloeg.

“Goh, dat het zo werkt had ik me eigenlijk niet zo gerealiseerd”, gaf ze eerlijk toe. Dat was ook precies de ervaring die de leerlingen hadden. Nu maar hopen dat ze kiezen voor een technische opleiding en daarna voor een opleiding tot het prachtige vak van koeltechnieker.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?