23 oktober 2024 2 min

De ArboTechniek nieuwsbrief van oktober is uit! In deze nieuwsbrief lezen lezers alles over het laatste nieuws en evenementen zodat je weer helemaal op de hoogte bent van alle thema’s rond veilig en gezond werken in de installatiebranche.

Ontvang jij de nieuwsbrief nog niet, maar heb je hier wel behoefte aan? 

Schrijf je in voor de ArboTechniek nieuwsbrief

Webinar Schadelijke Stoffen Assistent

In november gaat de nieuwe Schadelijke Stoffen Assistent live! Om ervoor te zorgen dat iedereen het werk veilig kan organiseren en kan voldoen aan de Arboregels hebben we samen met bedrijven in de branche de Schadelijke Stoffen Assistent ontwikkeld. Dit is een eenvoudige en gratis tool die op maat is gemaakt voor zowel de Installatietechniek als de Bouw&Infra en die helpt om veilig en volgens de Arboregels te werken met gevaarlijke stoffen.

Wil je meer weten over de nieuwe Schadelijke Stoffen Assistent? Op 24 oktober a.s. organiseert ArboTechniek om 15.00 uur samen met de Bouw&Infra een webinar over de Schadelijke Stoffen Assistent. Door middel van deze webinar kan je straks als de Schadelijke Stoffen Assistent live gaat direct aan de slag. Meld je hier aan!

Nieuwe RI&E tool CHEPP is live!

Sinds 1 oktober is ArboTechniek overgestapt op de RI&E tool CHEPP. Inmiddels zijn er al meer dan 100 bedrijven gestart met hun RI&E in CHEPP! De branche-RI&E is speciaal ontwikkeld voor de Installatietechniek. De RI&E-tool Chepp is kosteloos te gebruiken door bedrijven die zijn aangesloten bij Wij Techniek. Met deze nieuwe tool kun je ook met de mobiele App (AppStore en Google Playstore) in de tool werken en eenvoudig foto’s en documenten uploaden.

Webinar Praktijkdag Middenkader en Management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving. Elke dag weer. Neem daarom deel aan de webinar praktijkdag Middenkader en Management van 6 november. Deze is speciaal ontwikkeld voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden in de installatiebranche. Omdat je bedrijf wil voldoen aan de Arbowetgeving. Omdat je een bezoek van de Arbeidsinspectie met vertrouwen tegemoet wilt zien. En vooral omdat je veilig wil werken. Aanmelden of meer info? Je leest het hier!

Veilig Werken Ochtend- en Middagsessies voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden

Wil je sparren met experts over hoe je echt veiliger werkt? Schrijf je dan in voor de nieuwe gratis bijpraatsessies op 13 november. Vroeg in de ochtend of einde middag. In maximaal twee uur ben je weer helemaal up-to-date.

In de ochtend (7:30-9:00) word je bijgepraat hoe je op veilig hoogte werkt. Tijdens de middagsessies (16:00-18:00) laten we je zien hoe je medewerkers aanspreekt op veilig gedrag. Beide sessies zullen plaatsvinden in Den Bosch. Schade, letsel en uitval voorkomen? Schrijf je in!

Toolboxflyer: omgang met irritatie en agressie van omwonenden

Vanwege de toegenomen werkzaamheden door bijvoorbeeld de energietransitie neemt de irritatie onder omwonenden toe. Straten moeten bijvoorbeeld vaker worden afgezet. Soms leidt deze irritatie tot agressie en zelfs fysiek geweld of bedreigingen.

Monteurs vinden het vaak moeilijk om hiermee om te gaan. Logisch, want ze zijn er niet voor opgeleid en normaal met hele andere dingen bezig! Daarom is er een nieuwe flyer gemaakt om het makkelijker te maken voor monteurs. De flyer bespreekt hoe je er als monteur mee om moet gaan wanneer een geïrriteerde bewoner op je afstapt. Kalm blijven en begrip tonen is bijvoorbeeld belangrijk. Lees de tips en bekijk de flyer.

Bron: ArboTechniek

 

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?