9 oktober 2024 1 min

Over AREA

NVKL is aangesloten bij AREA, de Europese koepelorganisatie van brancheorganisaties die installatiebedrijven vertegenwoordigen. De leden ontwerpen, installeren en onderhouden koel-, airconditioning- en warmtepompinstallaties. Er zijn 25 brancheverenigingen uit 23 landen aangesloten bij AREA. Samen vertegenwoordigen zij zo’n 13.000 bedrijven, waarin 130.000 mensen werkzaam zijn. AREA is daarmee één van de breedst vertegenwoordigde koepelorganisaties binnen de EU.

Visiedocument 2030

Onlangs heeft AREA een visiedocument voor het jaar 2030 samengesteld. Dit document schetst de sleutelrol van de koel-, airconditioning- en warmtepompsector om een ​​veilige en snelle transitie naar een duurzame verwarmings- en koelingssector te garanderen. Het richt zich op 4 doelstellingen en deelt de belangrijkste aanbevelingen over hoe deze te bereiken zijn:

  1. Koudemiddelen: slagen in de transitie naar alternatieve koudemiddelen.
  2. Menselijk kapitaal: Het aantrekken en behouden van gekwalificeerde vakmensen.
  3. Duurzame innovatie: ondersteuning van de principes van energie-efficiëntie in een levenscyclusbenadering.
  4. Randvoorwaarden: Bevordering van een samenhangend en ondersteunend regelgevings- en standaardisatiekader.

Deze pijlers zullen ook dienen als overkoepelende strategieën die de activiteiten van AREA in de komende vijf jaar zullen sturen.

Nu een nieuwe EU-wetgevingscyclus van start gaat, zal dit document worden gebruikt om de Europese Commissie en de nieuwe leden van het Europees Parlement te bereiken. Er zal contact worden opgenomen met de belangrijkste belanghebbenden om het document te delen en bijeenkomsten te organiseren om ons standpunt verder te bespreken.

Download hier het visiedocument

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?