26 september 2024 1 min

NVKL wil graag meewerken aan het inbedden van koude-, klimaat- en warmtepomptechniek binnen het hbo-onderwijs. Er zijn recentelijk gesprekken gevoerd met diverse Hogescholen. Vanuit deze Hogescholen is belangstelling om te starten met koude-, klimaat- en warmtepomptechniek, het willen om dit op te nemen in het curriculum of zijn sommigen  hier al mee bezig, maar kunnen ondersteuning gebruiken.

Toenemende belangstelling

De Hogescholen geven aan onder andere belang te hebben bij kennisoverdracht en kennisdelen, leermiddelen, praktijklocatie, contacten met bedrijven, samenwerking met bedrijven voor projecten/cases/stages/open dagen, materialen en middelen. Elke school heeft eigen behoeften en wensen.

Het bedrijfsleven heeft behoefte aan nieuwe instroom en ziet graag nieuwe studenten met belangstelling voor en basiskennis van koude-, klimaat- en warmtepomptechniek tegemoet.

Introductie en organisatie

Na een aantal verkennende gesprekken, interessepeiling bij de Hogescholen en afstemming in de Projectgroep Onderwijs & Arbeidsmarkt van NVKL hebben wij besloten om de mogelijkheden voor een landelijke Learning Community Koude-, Klimaat-, Warmtepomptechniek nader te verkennen in een startbijeenkomst. De ambitie is helder: koude-, klimaat- en warmtepomptechniek inbedden binnen het hbo. De verwachting is dat er meer vraagstukken en regionale samenwerkingen zullen ontstaan uit deze bijeenkomst. Wij nodigen Hogescholen en NVKL-lidbedrijven die mee willen praten, dan ook graag uit om zich aan te sluiten.

We organiseren hiervoor, samen met Wij Techniek, een startbijeenkomst op woensdag 16 oktober 2024. Inmiddels hebben wij aanmeldingen van Hogescholen uit Arnhem, Amsterdam, Breda, Utrecht, Rotterdam en Dordrecht binnen, en mogelijk sluiten zich nog meer scholen aan.

Programma, agenda en meer

De beoogde agenda voor de startbijeenkomst Learning Community KKW ziet er als volgt uit:

13.30 | Inloop en ontvangst
13.45 | Opening en welkom, toelichting Learning Community KKW
13.55 | Kennis maken met de aanwezige Hogescholen, lidbedrijven en belanghebbenden
14.20 | Behoefte inventarisatie Hogescholen
14.40 | Behoefte inventarisatie lidbedrijven
15.00 | Break
15.15 | Bij elkaar brengen wensen en behoeften
16.15 | Wrap up en vervolgafspraken
16.30 | Afsluiting

Je kunt je hier aanmelden

Wil je aan de startbijeenkomst Learning Community KKW deelnemen? Voor de startbijeenkomst ontvang je nog een mail met nadere informatie ter voorbereiding. 

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?