12 september 2024 2 min

Op 3 september jl. ontving NVKL lidbedrijf APAC dertig 1e jaars-werktuigbouwkundige studenten van de Hogeschool Utrecht. Na ontvangst (waarbij de flesjes water en allerlei soorten koeken en repen goede aftrek vond), werd gestart met een presentatie over APAC: hoe werkt koeling in datacenters, de verschillende functies en stagemogelijkheden.

Enthousiasmeren voor koudetechniek

Een oud stagiair, nu werkzaam bij APAC, heeft vervolgens zijn eigen ervaring gedeeld met de groep. Hij heeft uitleg gegeven over zijn project, wat ga je ontmoeten bij APAC en tips en tricks bij het uitzoeken van een stage.

Daarna is de groep in tweeën gedeeld en is de ene groep het Play IT Cool! spel gaan spelen en heeft de andere groep een uitleg gekregen van twee engineers met een demonstratie koelmachine die ook voor de interne opleiding wordt gebruikt. Na een half uurtje zijn de groepen gewisseld. Na een korte evaluatie van het bezoek en feedback van de studenten werd het bedrijfsbezoek afgerond.

Sandra van der Loo, HR manager bij APAC: “Het was voor APAC de eerste keer dat we een bedrijfsbezoek voor hbo-studenten hebben georganiseerd en het was een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet hebben wij één of meerdere studenten enthousiast kunnen maken voor onze mooie branche!”

Samenwerking Hogeschool Utrecht

Dit bezoek kwam tot stand na een bezoek van NVKL aan de Hogeschool Utrecht. De projectgroep Onderwijs & Arbeidsmarkt heeft in haar ambities opgenomen; meer aandacht voor koude- en klimaattechniek op het hbo. De NVKL projectmanager onderwijs & arbeidsmarkt, Brenda Witzier, heeft vanuit die ambitie gesprekken gevoerd en bezoeken afgelegd bij diverse Hogescholen, onder andere Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Avans Hogeschool, Aeres Hogeschool Dronten, Hogeschool Drechtsteden.

In deze gesprekken wordt gekeken hoe we vanuit NVKL en de lidbedrijven deze hbo-instellingen kunnen helpen om meer aandacht te kunnen geven aan koude-, klimaat- en warmtepomptechniek. Na een dergelijk bezoek, en wanneer de Hogeschool daar prijs op stelt, worden bijvoorbeeld lidbedrijven uit de regio benaderd voor nadere samenwerking op de door de Hogeschool aangegeven punten. Het bezoek aan APAC is hier een mooi voorbeeld van.

Voor een structurele samenwerking met Hogescholen in Nederland en lidbedrijven van NVKL wordt op 16 oktober een startbijeenkomst georganiseerd. Wil je ook in contact komen met een hbo-opleider, kom dan naar de bijeenkomst of neem contact op via brenda@nvkl.nl. Meer lezen over de hbo ambities en de startbijeenkomst? 

Ga naar de hbo-informatiepagina

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?