30 augustus 2024 1 min

In 2018 was 13% van de medewerkers in de technologische sector vrouw. Dit is in 2024 gestegen naar bijna 17%. Een mooie ontwikkeling, die zich in een stijgende lijn verder moet ontwikkelen. We willen en moeten onze sector nog inclusiever, gelijkwaardiger en diverser maken. Wetenschappelijk is immers aangetoond dat teams met een juiste genderverhouding beter presteren en tot betere besluitvorming komen. Tijdens dit event, georganiseerd door FME, willen we elkaar versterken en goede voorbeelden van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie delen. Ook komen de belemmeringen die vrouwen op dit moment in de sector ondervinden aan de orde.

Programma

Deze middag gaan we in op de vraag: wat zijn de uitdagingen, kansen en voordelen voor meer gendergelijkheid binnen bedrijven in de Nederlandse technologische industrie? Na afloop is er uitgebreid de mogelijkheid om hierover door te praten tijdens een walking netwerkdiner.

Moderator: voorzitter SER Topvrouwen, Marguerite Soeteman-Reijnen

15:15 uur | Registratie en ontvangst

16:00 uur | Welkom en start programma

  • Keynotes van Shefali Razdan Duggal, Amerikaanse Ambassadeur in Nederland, Liesje Schreinemacher, oud-minister Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Marguerite Soeteman-Reijnen, voorzitter van SER Topvrouwen.
  • Ook gaan wij samen met toonaangevende vrouwelijke en mannelijke bestuurders vanuit de achterban van FME en FME-branches het gesprek aan over het belang, de voordelen en het streven naar een gelijkwaardige positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Lidbedrijven Thales Nederland en Kiremko nemen onder andere deel aan het panelgesprek.
  • Ten slotte geeft Helen Kardan, FME Boegbeeld diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie haar rol over aan haar opvolger.

18.00 uur | Walking netwerkdiner

19:30 uur | Einde

Meer informatie en aanmelden

Deze bijeenkomst is voor FME-lidbedrijven en FME-branches, betekende dat ook NVKL-leden zich kunnen aanmelden voor dit (gratis) event. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar. Er wordt een wachtlijst opgesteld als de bijeenkomst vol is.

Het event vindt plaats op 1 oktober van 15:15 tot 19:30 uur in de Tinfabriek, Amsterdamsestraatweg 5, 1411 AW Naarden. 

Meld je hier aan voor het event

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?