29 augustus 2024 1 min

In een krappe arbeidsmarkt kun je niet op zoek naar het schaap met de 5 poten. Chéry Wortelboer, directeur bij Nijmeijer Koeltechniek, kijkt met een open blik naar de arbeidsmarkt: “Motivatie is voor mij het belangrijkste. Lijkt ons vak je leuk? En wil je ervoor gaan? Dan ben je welkom. De rest doet er niet toe.” Hij vertelt dat een goede bedrijfscultuur de basis is om te zorgen dat iedereen zich thuis voelt.

Een mooie aanwinst

Een tijdje geleden heeft Chéry Mazen Jabri aangenomen om bij Nijmeijer Koeltechniek het vak te komen leren. Chéry: “Aanvankelijk twijfelde ik een beetje. Er werken bij ons veel autochtone Nederlanders op kantoor en ik vroeg me af of een nieuwe collega met een migratieachtergrond daartussen zou passen. Aan de andere kant vertrouwde ik op ons team. Je wordt hier beoordeeld op collegialiteit. Help je mee als een lastige klus geklaard moet worden? Sta je open voor een grapje onderling? Dat is het belangrijkste.” En dat bleek succesvol: Mazen slaagde voor zijn examen en draait inmiddels als volwaardig technicus mee in het team.

Een mooi voorbeeld van open staan voor nieuwe zij-instromers.

Het hele stuk lees je op de website van Wij Techniek

Hulp nodig?

Wil je hulp bij zoeken naar en opleiden van zij-instromers, neem contact op met Wij Techniek Teamwork.

In gesprek over personeelsbeleid?

Wil je in een regionale ontbijtsessie in gesprek over personeelsbeleid? NVKL en Wij Techniek gaan het land door met ontbijtsessies “Bouw aan de toekomst, vernieuw je organisatie” om samen met P&O-ers, leidinggevenden en directies te sparren over duurzame inzetbaarheid, sociale innovatie en ontwikkelcultuur in de koudetechnische branche.

Kijk op de sterk werkgeverschap pagina voor meer informatie en aanmelden.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?