18 juli 2024 1 min

Technologieonderwijs voor ieder kind

Goed onderwijs is dé basis voor de ontwikkeling van een kind. De basis waar een kind zich, dag in dag uit, vormt tot wie het later wil zijn. Samen met jou willen we werken aan onderwijs waarin alle kinderen en jongeren de kans krijgen om hun talenten te kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Techkwadraat

Het ontwikkelen van technologische vaardigheden voor het kind is essentieel om op te groeien in deze complexe wereld, waarin technologie een steeds grotere rol speelt. Samen met scholen, bedrijven en andere organisaties in de regio slaan we met het programma Techkwadraat de handen ineen voor een leeromgeving – binnen en buiten de school(tijd) – waar onderwijs en praktijk samenkomen. Of het nu gaat om techniek, technologie, ICT, (natuur)wetenschappen en praktijkvaardigheden: we willen zorgen voor een brede oriëntatie in al deze richtingen.

Startbijeenkomsten

Ben je betrokken bij een school, bedrijf of een buitenschoolse leeromgeving zoals een museum, bibliotheek, science center, techlab? Wil je weten met wie je de krachten in de regio kan bundelen? Hoe je met deze partners een goed plan voor technologieonderwijs kan opzetten en waar dit plan aan moet voldoen? Meld je dan aan voor de startbijeenkomst in jouw provincie. Ambtenaren van het ministerie OCW en regio-ondersteuning vanuit het programmabureau zijn er om met jou een eerste stap te zetten! Na de bijeenkomst krijgen de leidende partijen – scholen, bedrijven, en buitenschoolse leeromgevingen – ondersteuning om binnen de regio succesvolle consortia te vormen en concrete plannen uit te werken.

Op www.techkwadraat.nl vind je meer informatie over de regiobijeenkomsten en de activiteiten van Techkwadraat.

Lees verder en ontdek de mogelijkheden

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?