20 juni 2024 1 min

Systeemontwerper

Namens NVKL wordt een onderzoek uitgevoerd naar de gewenste loopbaanpaden en opleidingstrajecten richting de functie systeemontwerper binnen de branche. Onder systeemontwerper verstaan we de vakmensen die binnen jouw organisatie verantwoordelijk zijn voor het calculeren, berekenen en maken van maken van ontwerpen van systemen en bijdragen aan het opstellen van aanbiedingen. Binnen het mbo kan tot deze functie worden opgeleid door middel van de mbo-opleiding systeemontwerper koude- en klimaatsystemen (niveau 4). Deze opleiding wordt op dit moment geactualiseerd. Nu dit proces bijna is afgerond, is het tijd om na te denken over hoe de opleidingen voor deze functionarissen worden uitgevoerd, en wat daarin gewenst is.

Onderzoek

Daarom laat NVKL in samenwerking met Wij Techniek een onderzoek uitvoeren naar het opleiden van systeemontwerpers of medewerkers die in hun functie (mede) verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van systemen binnen de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek. Het doel van het onderzoek is inzicht verkrijgen in de meest wenselijke opleidingsroute(s)/loopbaanpaden voor de studenten, bedrijven en of dit binnen het wettelijk erkend en bekostigd onderwijs of bij commerciële opleiders plaats zou moeten vinden.

Vul vóór maandag 24 juni de enquête in

Om inzicht te vergaren in de wenselijke loopbaanpaden/opleidingstrajecten, willen we jullie vragen om de enquête in te vullen. Het invullen van de enquête duurt een kleine 10 minuten en geeft ons de nodige input over hoe we de branche het best kunnen bedienen in het opleiden tot ontwerpers. Invullen kan tot en met 24 juni.

Vul de enquête in

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?